söndag 7 oktober 2007

"Kundvagnsförstoppning....."


Igår var jag och min mamma i Ullared. Och vad det är vet nog hela Sverige vi det här laget.

Åkte från Gränna vid sex tiden på morgonen, hämtade mor i Habo vid strax efter halv 7. På dit vägen åkte vi längs en av Sveriges mest tråkiga vägar, Nissastigen. Skog, skog och åter skog. Det känns lite olustigt att köra den vägen i gryningen så här års, det är mycket vilt som rör på sig just då. Tog en välförtjänt fika i Fegen.

Framme i Ullared var det skit mycket folk. Det är många år sedan jag upplevde så mycket folk. Hela nedre och nästan hela över parkeringen var knöka full. Inne på GeKås var det inte bättre. Djungelnslag gällde och hade man tur att få kundvagnen i rullning en stund fick man inte stanna, för då fastnade man i kundvagnsförstoppningen. Väl ute ur varuhuset upptäckte vi att det nu var kö genom halva samhället för att komma in. Vi hade tur som slapp det. God lunch intogs och sen styrde vi kosan mot Älvsered och sedan Gränna via Habo. Fyndade en heldel, några julklappar är avklarade.


Hemma i Gränna rådde lugn och harmoni. Inte mycket till trängsel här inte nu när turisterna har gett sig av. Polkagriskokerierna har börjat stänga för turistsäsongen och campingen känns öde. Skönt med lugn och ro ett par månader innan nästa säsong sätter igång......

Inga kommentarer: