söndag 12 augusti 2007

Kaniner, karuseller, tåg och hetta



Så har vi varit i Göteborg. Tog tåget från Jönköping kl. 9:04, mormor hoppade på i Habo. Framme i Götet tog vi först en god fika. Sedan följde en tur på stan. Fyndade en kavaj för 50 spänn.


Sonen somnade till en stund i vagnen, och tur var det för han hade varit vaken sedan halv sex.


Så var det dax för Liseberg, för sonen dagens höjdpunkt. Med lillaåkhäftet inhandlat så satt vi igång att åka. Vi började med en karusell som hette Trummeliten. Men den gick lite för mycket runt runt för både min och sonens smak. Sen följde den en turen efter den andra. Finalen blev Cirkusexpressen, som när jag var liten hette Nyckelpigan. Första backen ner var läskig. Sen var det bara roligt. På bilden sitter vi i vagn nummer fem bakifrån.


Resan med tåg hem blev lite tumultartad. Tåget från Götet till Falköping, där vi skulle göra ett byte var 4 minuter försenat till Falköping. Det blev till att springa när det var dax för byte. Med vagen fullastad med väskor och kassar skulle vi ta oss ner för en trappa och sedan upp för en annan. Jag undrar om dom i Falköping inte har hört talas om hiss. Det blev ett jävla konkande. Sonen och mormor sprang så fort de kunnde. Vi han precis. Svetten rann både i panna och på ryggen efter det sprint loppet.


Men summan av dagen blir, en toppen dag med +27 grader och många roliga åkturer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehehe...I like this picture of Oscar;)