måndag 20 oktober 2008

En dag på jobbet

Idag har dagen flutit på som vanlig. Först jobb mellan 9 och 16:30. Sedan hem till familjen, vikt en massa tvätt, fixat sonens matsäck inför morgondagen. Sett till att sonen tagit ett bad, väl behövligt efter en dag på dagis. Vet inte riktigt hur han lycka ibland. Sitter nu och gör ett inlägg. Detta var min dag i kort het. Fick som avslutning ett roligt brev från en kollega idag. Alltid roar det någon. Min morgon blev mycket roligare efter att jag öppnat detta mail.

FÖRETAGETS POLICY
Klädsel
Kom till jobbet klädd efter din lön!

1) Kommer du klädd i Pradaskor eller bär en Gucci väska, antar vi att du har en god ekonomi och att du därför inte behöver någon löneökning.
2) Är du klädd i ”trasor” måste du lära dig att handskas med pengar bättre. Så att du kan köpa bättre kläder. Därför blir det ingen löneökning.
3) Är du klädd helt rätt så är du precis som du ska vara. Du behöver därför ingen löneökning.
Sjukfrånvaro
Vi kommer inte längre att acceptera ett läkarintyg. Orkar du gå till doktorn orkar du gå till jobbet.
Ledighet
Varje anställd kommer att få 104 fridagar, vi kallar dem lördag och söndag.
Toalettbesök
Alldeles för mycket tid tillbringas på toaletten. Nu införs därför en strikt treminuter regel för dessa besökare. Efter tre minuter ljuder ett larm, toalettpappret dras tillbaka, dörren öppnas och toalettbesökaren fotograferas. Vid en andra upprepning av förfarandet så sätts bilden upp på kontorets anslagstavla under ”återfallsförbrytare”.
Lunch
• Magra personer får 30 minuters lunchrast eftersom de behöver äta mer för att se friska ut. • Normalviktiga personer får 15 minuters lunch för att inta en balanserad måltid så att de kan bibehålla sin medelmåttiga figur.

• Överviktiga personer får 5 minuters lunchrast, då det är all tid som behövs för att dricka en mugg Nutrilett.
Slutligen
Tack för att du är lojal mot ditt företag Vårt motto är att alltid ha en positiv anda inom företaget och därför vill vi självklart att ni skickar alla frågor, kommentarer, bryderier, klagomål, anklagelser eller övriga aggressioner någon annanstans.
Med vänlig hälsning / Ledningen

1 kommentar:

http://dogblseogalalala.blogspot.com sa...

Tur att vi inte har det riktigt så på vårat jobb.
Hälsningar en anonym avsändare.