torsdag 18 december 2008

Julpyssel



Nu har jag bara en dag kvar att jobba. Sen har jag julledigt i 9 dagar. I år är det ju så att man inte behöver ta ut så många dagar ledigt, för att få lång ledigt. Ska jobba månadagen och tisdagen före nyår för att sedan vara ledig över trettonhelgen. Som det känns nu kommer det att bli mycket skönt med lite ledigt.
Om vi nu ska återvända till dagens rubrik. Sonen får stå för allt pysslande i år. Han hade häromdagen med sig en mycket stilig pepparkaka hem och idag ett mycket charmigt luciatåg.
Pepparkakan är bakad utefter en mall som han ritat. I år är nog tredje året som vi får hem en härlig pepparkaka. Han har nu varit med ett par år och vet hur man ska lyckas få mycket kristyr på kakan. För ju mer man ritar och fyller i, ju mer kristyr.

(Tyvärr ligger pepparkakan ner. Har försökt att vända den rätt. men när jag testat 4 gånger gav jag upp. Så det blir till att luta huvudet åt vänster.)
Luciatåget är en berättelse i säg. Längs till vänster är lucian. Ljusen är mycket väl fastlimmade på lucians guldiga huvud. Sen kommer stjärngossen som även han fått mycket guld på sig för "Det är fint". Tomte far och tomtemor har även de fått en hel del guld på kinderna. Kort sagt en luciatåg alaOscar.

Inga kommentarer: