söndag 21 december 2008

Julstök

Idag har spisen gått varm. Började morgonen med att koka ett par potatisar till rödbetsalladen. Sen var det mer potatis som skulle skalas. För nu skulle det göras Jansonsfrestelse. In med den i ugnen. Undertiden som den var i värmen så gjorde jag första omgången julgodis. Först ut var "Wienernougat". Mycket enkelt att göra.

"Wienernougat"
200 gram nougat
125 g mörkchoklad
200 g rostad flagad mandel.
Smält nougat och choklad. Blanda ner den flagademandeln och häll det hela i en form med raka kanter klädd med ett bakplåtspapper. låt det hela stå en stund i kylskåpet och skär därefter det i bitar.
Visst låter det enkelt.

Sen var det dags för rödbetsalladen. Visserligen kan man gå in i vilken affär som helst och inhandla en burk. Kan tycka att den salladen är alldeles för gräddig. Hemma gjord är alltid bäst.
Efter det följde två sorters godis till. Is choklad, vilket nästan är ett måste till jul samt en ny sort som heter "Snökulor". Även de här var mycket enkla.

"Snökulor"
Smält 100 g vitchoklad och blanda i 1,5 dl kokos. Tillsätt lite pressad citron. Forma det hela till små kulor och lägg i knäckformar.

Nu i em har min kära lillebror med familj varit på blixtvisit. De var på väg hem till Västerås men stannade till för att lämna lita julklappar.
Oscar och Svend han med att leka en stund. Både lego tågabana och bilbana hans med. Man kan nog säga som så att även vi vuxna tog ett par varv med bilarna. Kort sagt det är skit kul.

Inga kommentarer: